Nanette Edens

Komend seizoen 2018/2019 te zien in o.a.:
De 8-delige online dramaserie FENIX van KPN-PRESENTEERT’, release voorjaar 2018, de telefilm GELUKZOEKERS van de VPRO (voorjaar 2018) en op het toneel in een tekst van Peter de Graef in regie van Madeleine Matzer bij Matzerproducties.

Nanette Edens, geboren op 10 augustus 1969 te Groningen, volgt tijdens de middelbare school (VWO) intensief acteerlessen op de Vooropleiding Theater van Josja Hamann. In 1994 studeert ze af aan de acteursopleiding van de Arnhemse Toneelschool.

Nanette Edens

(…)

Dan speelt ze o.a. bij het Theater van het Oosten, Art & Pro, de Theatercompagnie en het Nationale Toneel. Als acteur onderzoekt ze zoveel mogelijk facetten van het vak; ze regisseert o.a. toneelschool-producties en staat in 2004 Lodewijk de Boer bij als regieassistent (JONA, DE NEEZEGGER van het Willem Breuker Kollektief).

Vanaf 2005 speelt ze in alle regies van Olivier Provily bij ZTHollandia/Het Zuidelijk Toneel (o.a. 4.48 PSYCHOSE van Sarah Kane). Ook werkt ze daar met Matthijs Rümke, Peter de Graef, Gerardjan Rijnders en Rob Ligthert, Marcel Osterop en Leen Braspenning. Frans Strijards schrijft de monoloog HÉ JIJ DAAR… voor haar en tekent daarbij voor de regie.

In 2010 wint ze de COLOMBINAvoor haar rol van Weduwe Edens in AMORA van Peer Wittenbols in regie van Rob Ligthert.

Na zo’n acht jaar Het Zuidelijk Toneel (’05/’14) speelt Nanette o.a. bij Theatergroep Suburbia (NACHTVLUCHT 2015) en ZEP theaterproducties (HAMLET 2016).

Filmdebuut: LANDJE, een Nieuwe Lola van de VPRO in regie van Danyael Sugawara 2007.
TV werk: o.a. PETTICOAT en PENOZA II, FLIKKEN MAASTRICHT en FLIKKEN ROTTERDAM.

 

 

Ze geeft jaarlijks les tijdens de audities op ArteZ en aan derdejaars Makers en vierdejaars Acteurs op theaterschool De Trap.

vaardigheden: paardrijden, speelt tenorukulele, zingt en is snel met aanleren accenten

fotografie © Jerome de Lint, Phile Deprez, Deen van Meer, Monique van der Steen, Reyn van Koolwijk, Michel Geuns, Mark Weemen, Timo Hensen, Thijs Gloger, Serge Ligtenberg, Pief Weyman e.a.