Nanette Edens

Afgelopen seizoen 2018/2019 te zien geweest in o.a.:
De 16-delige dramaserie IK WEET WIE JE BENT UIT 2018,  de 8-delige online dramaserie FENIX uit 2017 (nu te zien op NETFLIX), de telefilm GELUKZOEKERS van de VPRO uit 2018.
Op het toneel in de solo STIL DE TIJD van Peter de Graef  en Jibbe Willems in regie van Madeleine Matzer bij Matzerproducties en in de komedie DE WAARHEID van Florian Zeller in regie van Gijs de Lange bij MORE THEATERPRODUCTIES.

Te horen in aflevering 3 en 8 van KWAAD BLOED radioproductie VPRO. (beluister hier wat audiofragmenten uit aflevering 8 NACHTSCHADE)
Binnenkort te zien in DE OOST, een nieuwe speelfilm van Jim Taihuttu.

Nanette Edens, geboren op 10 augustus 1969 te Groningen, volgt tijdens de middelbare school (VWO) intensief acteerlessen op de Vooropleiding Theater van Josja Hamann. In 1994 studeert ze af aan de acteursopleiding van de Arnhemse Toneelschool.

(foto janita sassen)

Dan speelt ze o.a. bij het Theater van het Oosten, Art & Pro, de Theatercompagnie en het Nationale Toneel. Als acteur onderzoekt ze zoveel mogelijk facetten van het vak.

Vanaf 2005 speelt ze in alle regies van Olivier Provily bij ZTHollandia/Het Zuidelijk Toneel (o.a. 4.48 PSYCHOSE van Sarah Kane). Ook werkt ze daar met Matthijs Rümke, Peter de Graef, Gerardjan Rijnders en Rob Ligthert, Marcel Osterop en Leen Braspenning.
Frans Strijards schrijft de monoloog HÉ JIJ DAAR… voor haar en tekent daarbij voor de regie.

In 2010 wint ze de COLOMBINAvoor haar rol van Weduwe Edens in AMORA van Peer Wittenbols in regie van Rob Ligthert.

Na zo’n acht jaar -waarvan 5 jaar in vaste dienst bij Het Zuidelijk Toneel (’05/’14) speelt Nanette o.a. bij Theatergroep Suburbia (NACHTVLUCHT 2015), ZEP theaterproducties (HAMLET 2016), National Opera & Ballet (HONDENHARTJE 2017/18), Matzer Theaterproducties (STIL DE TIJD 2018) en More Theaterproducties (DE WAARHEID 2019).

Filmdebuut: LANDJE, een Nieuwe Lola van de VPRO in regie van Danyael Sugawara 2007.
TV werk: o.a. IK WEET WIE JE BENT, FENIX, GELUKZOEKERS, ZUIDAS, PETTICOAT en PENOZA II, FLIKKEN MAASTRICHT en FLIKKEN ROTTERDAM.
Online dramaserie TOEN WIJ DE TIJD HADDEN van DE VANDALEN.

Ze geeft regelmatig les tijdens de audities op ArteZ en aan derdejaars Makers en derde/vierdejaars Acteurs op theaterschool De Trap.

vaardigheden: paardrijden, speelt tenorukulele, zingt en is snel met aanleren accenten

fotografie © Janita Sassen, Jerome de Lint, Phile Deprez, Deen van Meer, Monique van der Steen, Reyn van Koolwijk, Michel Geuns, Mark Weemen, Timo Hensen, Thijs Gloger, Serge Ligtenberg, Pief Weyman, Elmer van der Marel e.a.

BEKIJK HIER NANETTE”S FILMDEBUUT IN LANDJE landje