recensies He jij daar

HE JIJ DAAR…

HE JIJ DAAR… 

Een jonge vrouw probeert net als ieder ander een versie van zichzelf te vinden die verschilt met die van haar ouders. Maar ondanks haar vermogen de schat van het leven te omarmen wordt ze voortdurend terug gezogen naar het milieu waaraan ze zich probeert te ontworstelen. Dus ze “doet wat niemand durft “ en besluit op reis te gaan om haar jeugdidool op te zoeken. Gewapend met een flinke dosis ontregelend gedrag belichaamt ze letterlijk de poging om door middel van fysieke bravoure te ontsnappen aan haar noodlot…

HE JIJ DAAR… is een monoloog uit 2010 – destijds enthousiast ontvangen, onlangs hernomen en dit seizoen gespeeld in Oostblok in Amsterdam, Studio de Bakkerij in Rotterdam, Literair Theater Branoul te Den Haag en op Theaterschool De Trap in Amsterdam door Nanette Edens, geschreven en geregisseerd door Frans Strijards. 

 

Neem voor meer info contact op met Nanette Edens via  contactpagina

De voorstelling duurt ± 95 minuten zonder pauze.
Nanette neemt haar eigen decor mee, dat bestaat uit slechts een krukje.
Ze speelt in 1 lichtstand. 

he jij daar

“Een roadmovie met hindernissen, en een filosofisch traktaat tegelijk. (…) Nanette Edens is een actrice die verslingerd moet zijn aan dit soort teksttheater en aan deze regisseur, die van haar het uiterste vergt.”
de Volkskrant

“Het publiek wordt deelgenoot van een even heftig als intiem levensrelaas, en tegelijk de machteloze toeschouwer, die haar niet kan behoeden voor enige misstap. (…)  afwisselend meeslepend, beangstigend en geestig.”
Trouw

“De actrice trekt honderdvijf minuten lang alle registers open om het verhaal te vertellen. (…) Met beweeglijk, fysiek spel en zwarte humor zet ze de verbeeldingskracht van het publiek moeiteloos aan het werk.”
De Telegraaf

“Bijna twee uur lang levert Nanette Edens een buitengewone prestatie met haar monoloog ’Hé jij daar …’, het verhaal van een jonge vrouw die haar leven vertelt, een adembenemend relaas.”
Noordhollands Dagblad

HE JIJ DAAR...NEdens
00