kwaad bloed

KWAAD BLOED

Vanaf 26 januari True Crime op je oren: Dossiers én Drama’s.

beluister hier de teaser

scroll naar alle afleveringen op https://www.vpro.nl/programmas/kwaad-bloed.html

voor info uitzendingen en het interview met de makers https://www.vprogids.nl/2020/4/inhoud/artikelen/p10-De-plattelandsmoorden.html

In de achtdelige true crime podcastserie Kwaad bloed staan zes waargebeurde, spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland centraal. Niet de moord zelf is het verhaal, maar wat eraan voorafging en hoe het daarna verder gaat. Hoe kon het zover komen? Bij vier van de moordzaken is radiodrama gemaakt, waardoor Kwaad bloed één van de eerste Nederlandse true crimeseries is waarin documentaire en fictie elkaars wegen kruisen.

Regisseur Rick Steggerda zocht voor deze vier extra uitzendingen scenarioschrijvers die hij het meest geschikt achtte om de verschillende moordverhalen een extra dimensie te geven. Deze schrijvers kregen van Jacqueline Maris een ‘moorddossier’. In de drama’s komen non-fictie-onderdelen terug; zo wordt er een brug geslagen tussen fictie en non-fictie.


Nanette speelt Trudie in HET GAT VAN DE DEUR van Maaike Bergstra en zingt (en speelt) de Prostituee in NACHTSCHADE van Marcel Osterop.

kwaad bloed (fragmenten)

makers: Gerrit Kalsbeek en Jacqueline Maris

regie radiodrama’s: Rick Steggerda
geluid: Arno Peeters

met o.a. Astrid van Eck, Marien Jongewaard, Tamar van den Dop, Sanne den Hartog, Loek Peters, Olga Zuiderhoek, Emma van Muiswinkel, Vincent van der Valk, Kirsten Mulder, Lieke Gorter, Bert Luppes, Nanette Edens

KWAAD BLOEDNEdens
00