tarikat

TARIKAT wint (weer) een prijs op CINEDANS 2016

TARIKAT eindexamenfilm van Jasmijn Schrofer

****NIEUWS****

TARIKAT wint op Cinedans Festival de DIORAPHTEPRIJS!

Jury over Tarikat: “The movie portrays a ritual that becomes a unique choreography, generated and kinaesthetically emphasised through the brilliant cinematographic motion. It is a true mind-opener as it positively challenges the conventional image of religious minorities within our society, and at a global scale. It is a catalyst for reflection.”

Tarikat wint in 2015 maar liefst 2 prijzen!
VPRO documentaireprijs:
“(…)Het gekozen perspectief, het camerawerk, het geluid en vooral de montage vormen op een indrukwekkende manier één geheel. De kijker wordt geheel meegevoerd met het intieme ritme en de extase van deze film.” aldus de VPRO-jury.

KNFprijs voor de beste film van de Amsterdamse Filmacademie:
“Deze film is een ervaring. De compromisloze vorm wijdt je in een intiem ritueel in, dat zonder sensatielust en vanuit oprechte nieuwsgierigheid is benaderd. De ritmische montage en fijngevoelige cameravoering zijn met verve ingezet en brengen je in trance. Poëtisch, maar nooit zweverig.” aldus de jury van KNFprijs

documentaire, digitaal opgenomen, NTR, 16 min.

Dit visuele gedicht toont de eindeloze tocht naar verlichting. Geroepen door een mystieke droom vindt Derya verwantschap in een wereld van de Islamitische soefi traditie. Door hypnotiserende bewegingen en opzwepende ritmes smelten de zielen samen in een oceaan van stilte.

regie Jasmijn Schrofer
producer Rianne Ebeling
productieleider Stefanie van Vonderen
cinematographer Marjoke Haagsma
tekst: Nanette Edens
geluidsopname Matthijs Klijn
sound design Job Michel
mixage Jelle van Osenbruggen
montage Emiel Nuninga
componist Kaveh Vares
productie-assistentie Ömür Sönmez, Phebe Muller
grading Tim van Paassen
grafisch ontwerp Jordan Raeside, Lisa Hartog

De beoordelingscommissie over Tarikat:
“De commissie vindt dit een film met lef gemaakt vanwege de keuze om het onderwerp in een niet gebruikelijke vorm te gieten vanuit een muzikale, compositorische opbouw en niet vanuit een narratief. Dit is filmkunst, een audiovisuele traktatie, en bovenal een ervaring.
De film roept een individuele spirituele beleving op die ons diep geraakt heeft, zowel op een esthetisch als emotioneel niveau. (…)”

BEKIJK HIER ONDER DE TRAILER

TARIKAT wint (weer) een prijs op CINEDANS 2016NEdens
00