WALDLEBEN Boslab 2016

WALDLEBEN Boslab 2016 bostheater
4 t/m 9 juli vanaf 21u.
TICKETS

Nieuwe theatermakers strijken neer om het bos in al haar facetten uit te lichten. Een bos is maar een bos, maar met een beamer op de bomen is het plots een koninkrijk. Vogelgeluiden sampelen, een intieme monoloog of bombastisch korenspel; je merkt het al bij het Boslab staat het experiment voorop. Onder toeziend oog van ervaringsdeskundigen werken jonge talenten een maand lang aan korte producties. Deze kun je in één avond allemaal bewonderen.

Hilde Tuinstra maakte na haar afstuderen aan de regie-opleiding een voorstelling over schoonheid op het lelijkste plein van Amsterdam voor Over het IJ Festival. Nu brengt ze de stedeling naar het Bostheater bij WALDLEBEN met Tom Jaspers, Rianne Meboer, Marcel Faber, Nanette Edens en Laura Mentink.
aanvang: 21u

Sanne Verkaaik schrijft haar eerste eigen voorstelling voor het Boslab: Een nieuwe hedendaagse mythe. Een mythe over een land dat verdeeld raakt door de jaloezie van een president en de bouw van een muur die zo hoog is dat de zon verdwijnt. DE TERUGKEER VAN DE MUUR met Olivier van Klaarbergen, Maxime Vandommele, Martijn de Rijk, Simon Heijmans, Nina van Koppen
aanvang: ± 22u

Jerzy Bielski (Polen, 1984) heeft een achtergrond in de jazz. Voor de voorstelling MORE (WHITE, RED, BLACK) ondersteunt hij zijn muzikaliteit met theatrale beelden. Over soldaten, vluchtelingen, presidenten. Met Mees Borgman, Eline Van Gils, Joey Schrauwen, Tristan Renfrow en Panos Iliopoulos.
aanvang: ± 23u

*** Parool over WALDLEBEN:”Het knappe van deze voorstelling is dat Tuinstra een klein, afgebakend universum schept; ze activeert je fantasie en geeft tijd die de vrije loop te laten gaan.”

WALDLEBEN Boslab 2016NEdens
00