death row

DEATH ROW

Death Row is een nieuwe voorstelling van Annemarie Prins, Gerardjan Rijnders, Nanette Edens, Paul Koek, Eric Besseling over de dagelijkse sores en existentiële twijfels van een stel ouderen in een woongroep. .

CREDITS
Tekst, spel Annemarie Prins, Gerardjan Rijnders, Nanette Edens, Paul Koek, Eric Besseling
eindregie Gerardjan Rijnders productie Alles voor de Kunsten techniek René Rood met dank aan Chris Doyle voor pianospel en compositie

IN DE PERS
Death Row is ten diepste ontnuchterend, als tekst lekker ongemakkelijk, maar vooral heel erg theater. Je kan als publiek niet anders dan je verbeelding gebruiken, want je ziet en hoort maar één kant van het verhaal.”
★★★★ TROUW

“De prachtige tekst en geweldige acteurs ontvouwen zo stukje bij beetje een portret van een minigemeenschap die met gemak symbool kan staan voor de Nederlandse samenleving in het algemeen: een zelfbeeld van tolerantie maar extreem resistent tegen plaats maken voor andere perspectieven.”
★★★★ NRC

“En waarschijnlijk is dat ook de bedoeling van de makers, die de menselijke neiging het leven zo aangenaam mogelijk te rekken met ironie en een heftig klankdecor bewust onderuit halen.”
★★★ VK

“Zwarte humor en kleurrijke anekdotes maken het tot een sterke voorstelling.”
THEATERKRANT

SPEELPERIODE
25 mei tot en met 12 juni 2022 (m.u.v. ma. en di.), Bellevue Lunchtheater.

DEATH ROWNEdens
00